Beauty Tip 1: Vermijd Schadelijke Stoffen

Giftige, schadelijke stoffen

Foto credit chellinsky

 

Kijk uit voor veelgebruikte ingrediënten die uw huid en uw gezondheid schaden

 

Wist u dat veel, zo niet de meeste, producten van bekende merken op het gebied van huidverzorging ingrediënten bevatten die op termijn schadelijk kunnen zijn voor uw huid en zelfs voor uw gezondheid? Misschien bent u nu net zo verbijsterd als ik, toen ik daar na het nodige onderzoek achter kwam.

Hieronder een overzicht van stoffen die vaak in crèmes voorkomen, maar die u absoluut moet vermijden:

  • Alcoholen: ethanol, ethylalcohol, methanol, benzylalcohol, isopropylalcohol en SD alcohol. Deze soorten alcohol drogen de huid uit en irriteren de huid en ontdoen de huid van de natuurlijke beschermende zuurmantel. Uitzonderingen zijn cetyl, stearyl en cetearyl alcohol.
  • Minerale olie (petrolatum), zoals paraffine en vaseline. Deze stoffen worden veel toegepast omdat ze zo goedkoop zijn, maar ze verstoppen de poriën en irriteren de huid. Bovendien leiden ze op termijn tot afhankelijkheid (uw huid droogt sneller uit als u geen minerale olie meer gebruikt) en versnellen ze de veroudering van uw huid.
  • Dioxaan (een synthetisch derivaat van de kokosnoot). Wordt gemakkelijk opgenomen door de huid, maar is ronduit kankerverwekkend.
  • Oxybenzone, PABA, propylene glycol, sodium lauryl sulfate, methyl nicotinate, bergamot, cinnamic acid, menthol, mint, eucalyptus, kamfer/ camphor, propylene glycol.
  • Last but not least: parabenen. Deze worden meestal als conserveringsmiddel gebruikt. Gebruik van parabenen kan leiden tot allergieën, schade aan uw DNA, versnelde huidveroudering en zelfs kanker.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Wees verstandig en lees altijd de ingrediëntendeclaratie op de verpakking zorgvuldig!

De video “The Story of Cosmetics” behandelt het alomtegenwoordige gebruik van giftige chemische stoffen in onze dagelijkse producten voor persoonlijke verzorging. Deze video onthult de kwalijke gevolgen voor de consument:

Leave a reply

required