Beauty

 

Plastische chirurgie, Botox, of liever een meer natuurlijke, geleidelijke manier om er jonger uit te zien?

De meest drastische manier om er onmiddellijk tien jaar jonger uit te zien is ongetwijfeld het ondergaan van plastische chirurgie. Maar waarschijnlijk deinst u hier, net als ik en vele anderen, voor terug. Wie de plastisch chirurg liever geen bezoek brengt, kan regelmatig Botox-injecties en fillers halen om rimpels te verminderen. Deze injecties zijn veel minder heftig dan plastische chirurgie, maar voor veel consumenten nog steeds geen goede optie.

Kosmetische ingrepen kennen vele bezwaren. Ze zijn duur, tijdrovend, pijnlijk en mogelijk schadelijk voor de gezondheid op lange termijn. Sommige sterren raken zo verslaafd aan ingrijpende kosmetische ingrepen dat ze veel te ver gaan. Iedereen heeft wel eens video’s en foto’s gezien op internet of in magazines van artiesten die teveel facelifts of injecties hebben gekregen. Of – erger nog – waarbij het helemaal is misgegaan.

Als alles goed lukt, kun je zelf wel tevreden zijn over het resultaat van de kosmetische ingreep, maar word je misschien geconfronteerd met gênante vragen van vrienden en familie vanwege de nogal abrupte verandering van je gezicht.

Leave a reply

required