Anti-aging Tip 5: Drink Voldoende Water

Foto credit SebastianDoorisWater

 

Gij zult hydrateren

Het lijkt een dooddoener, maar uw lichaam bestaat voor 70% uit water. Boevndien verliest u 2½  liter water per dag. Dit komt overeen met circa tien glazen water. U moet uw huid niet alleen van buiten hydrateren door elke dag een goede anti-rimpelcrème te gebruiken, maar ook van binnenuit… door genoeg water te drinken!

Water is veel beter dan koolzuurhoudende frisdranken omdat die bovenmatig zuurvormend zijn. Door ons westerse consumptiepatroon hebben de meeste mensen een verstoorde zuur/basebalans. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op de algehele gezondheid, maar ook op de huid.

Bovendien grijpt ons lichaam in om de interne pH-waarde op het juiste peil te houden. Dat gebeurt door het teveel aan zuren te binden aan lichaamseigen mineralen zoals magnesium, ijzer en zink. Door een teveel aan frisdranken en andere zuurvormende voeding verliezen we dus belangrijke mineralen. Deze mineralen worden onttrokken aan haren, botten, tanden… en de huid.

Bovendien verstoort de verzuring van ons lichaam de natuurlijke ph-waarde (ph 5.5) van de huid waardoor er gemakkelijk schimmels of bacteriële infecties kunnen ontstaan.

Leave a reply

required